Counter-Strike Funky

Enjoy !


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

(Paranormal) Bucuresti 13

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 (Paranormal) Bucuresti 13 la data de Vin Iul 04, 2008 6:58 pm

Fireman[TK]

avatar
Advanced
Advanced
In iarna anului 1995, Ionu? Bidescu ?i Marian Tudose, studenti la Politehnica, vor din curiozitate accentuat sa viziteze ruina manstirii Chiajna, motivul fiind probabil de legendele legate de aceasta. Cei doi colegi se duc acolo cu o camera de filmat. Ei merg si viziteaza locul incepand cu ziua de 14 Decembrie, si in doua zile consecutive, pentru ca a treia zi, 16 Decembrie 1995, sa plece pentru ultima oara de acasa ?.

Manastirea Chiajna

Undeva la periferia Bucurestiului, la marginea cartierului Giuleşti-Sârbi, în mijlocul pustiului, lângă o groapă de gunoi, se află o veche biserică ruinată, de dimensiuni absolut impresionante, subiect al multor legende si mituri urbane. Mănăstirea Chiajna a fost ctitorită de domnul fanariot Nicolae Mavrogheni (1786-1790). Construită în stil neoclasic, cu un plan arhitectural deosebit de interesant şi frumos, ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai importante lăcaşuri de cult româneşti ale vremii. Însă nu a fost să fie aşa. Legenda spune că biserica ar fi blestemată. Preoţii nu au slujit niciodată în ea, fiind bombardată de către turci chiar înainte de sfinţire. Aceştia crezuseră că acolo ar fi fost mai degrabă o cetate, şi din acest motiv au încercat să o distrugă. Astfel, toate actele ei au ars în întregime. Cu toate acestea, construcţia a rămas în picioare.

Ciuma

Mănăstirea a fost părasită pe timpul ciumei din vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti. Alte surse susţin că mănăstirea funcţiona în 1792, dar a fost părasită în vremea ciumei, cand domnitor era Mihai Şuţu. Una din legende spune că însuşi mitropolitul Ţării Româneşti, Cozma, a murit din această cauză chiar în această biserică.

Clopotul

Clopotul ei cel mare ar fi fost aruncat in apele Damboviţei şi, după spusele localnicilor, se aude bătând în nopţile cu lună plină. Câteva înregistrări ale acestui sunet terifiant au fost făcute publice, însa nu au fost niciodată luate în serios.

Chipul Misterios

Pe zidul din dreapta, dinspre intrare, cam pe la mijloc, la câţiva metri înălţime, desprinzându-se tencuiala, a aparut un chip enigmatic, de o stranie frumuseţe, ce seamană cu o domniţă, dar şi cu un înger, iar după alte pareri ar semăna cu Sfinxul de la Gizeh sau cu Sfinxul românesc. Se presupune că acest chip ar fi cel al fiicei doamnei Chiajna, Ancuţa, ucisă din ordinul mamei sale, căreia îi încalcase porunca, măritându-se cu alesul inimii ei.

Dispariti Misterioase (Bucuresti 13 Documentaru)

De-a lungul anilor, au fost semnalate numeroase dispariţii în zona mănăstirii, mai ales ale rromilor din cartierul vecin. Aceştia au poveşti înspaimântătoare legate de vechea ruină. Un documentar, "Bucureşti, 13", prezintă pe larg povestea dispariţiei în 1995, a doi studenţi la Politehnică, legând-o direct de vizitele lor repetate la biserica parasită. De asemenea, în interiorul ei au avut loc două crime, una înainte de 1990 şi alta după.Mănăstirea Astăzi

Ruina a ajuns obsesia multor fotografi, impresionând prin dimensiunile sale uriasee (43 metri lungime, 18 inaltime, ziduri groase de 1 si 2 metri). Multii alpinisti vin la ea pentru a o escalada; mai nou ea serveste ca decor pentru videoclipuri de manele. De asemenea, în 2004, formatia de rock Praf În Ochi a filmat, tot la mănăstire, videoclipul piesei "1000 de gânduri". Pentru amatorii de senzaţii tari, o plimbare în zona respectivă, noaptea, reprezintă o experienţă unică..
Ce parere aveti despre asta ? eu unu am vazut documentaru si m-a socat sincer, il gasiti pe torrente externe sau pe torrente romanesti Smile bucuresti 13, se vede ca materialul facut de baietii cu camera e vechi, eu zic sa luati documentaru sa va uitati astept parerile voastre Smile.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum